Safari Diving Lanzarote Team

Steve Hicks

Steve heeft leren duiken tijdens zijn huwelijksreis in de Malediven. Na hier nog 6 keer te zijn geweest en dit gecombineerd met veel opleidingen in Engeland is hij PADI dive-master geworden. Hierna is Steve naar Lanzarote gegaan om hier de PADI IDC en IE te volgen en werd hij zo een PADI instructeur. Inmiddels is hij ook SSI instructeur, BSAC instructeur, en PADI Master Scuba Diver Trainer.

Ook is hij technisch opgeleid voor het uitvoeren van visuele en hydrostatische testen van duikflessen.

Steve was altijd al gek op dit eiland en samen met Wendy heeft hij vele vakanties georganiseerd voor zowel duikclubs als individuele mensen. Ook hebben zij schoolkinderen uit Engeland overgebracht om te leren duiken. Dit alles zonder probleem geregeld door Safari Diving.

In Engeland werkte Steve als chef onderhoud maar de aanbieding om Safari Diving over te kunnen nemen was te goed om te laten liggen. Zijn technische kennis komt nu goed van pas bij bijvoorbeeld het onderhouden van de boot. En kan hij als instructeur natuurlijk helpen waar nodig. Een druk schema dus!

Hij heeft geen enkele spijt van het achterlaten van Engeland en geniet heel erg van het nieuwe leven hier in Lanzarote, zoals hij heel graag aan zijn vrienden in het koude Engeland vertelt.
Het enige dat hij echt mist is zijn favoriete rugby-team maar hij probeert via de tv goed op de hoogte te blijven en gaat altijd even kijken als hij in Engeland is.


Wendy Hicks

Bookie Safari Diving Lanzarote Team

Wendy heeft ook leren duiken tijdens haar huwelijksreis in de Malediven. Zij heeft jarenlang vakanties georganiseerd naar Lanzarote voor groepen tot wel 58 personen. Het regelen van vluchten, accommodatie, huurauto's, verzekering en natuurlijk duiken. Het hele pakket!

Omdat Wendy en Steve Puerto del Carmen zo goed kennen kunnen zij garanderen dat de accommodatie goed is en dichtbij het duikcentrum. Wendy doet ook nu nog alle boekingen voor Engeland.

Haar rol binnen Safari Diving bestaat uit administratie, financiën, marketing, websites en emails, vervoer van klanten en alle boekingen voor duiken, vluchten en accommodatie. Vrouwen kunnen multitasken!

Wendy heeft vele jaren in Engeland gewerkt als hoofd salaris-administratie maar wilde al heel lang emigreren naar Lanzarote. Voor haar is nu een droom uitgekomen. Zij heeft geen enkele spijt dat zij Engeland heeft verlaten maar mist wel haar favoriete voetbalteam Everton. Wanneer zij in Engeland is, probeert ze toch even een 'match' mee te pikken.


Joaquin (beter bekend als Joki)

Joaqin kwam in 1998 naar Lanzarote vanaf het Spaanse Baskenland (Noorden van Spanje). Hij werkte voor een andere duikschool voordat hij het Safari Diving team versterkte. De schipper van onze boot is tevens een PADI en CMAS instructeur.

Yokin heeft heel veel plezier met duiken en lesgeven bij ons, in zijn vrije tijd vindt u hem op zijn zeilboot.

 

 

 

 

 


 

Adam

Adam maakte kennis met duiken in september 2010 en heeft er zoveel van genoten dat hij al zijn cursussen snel voltooid heeft om in mei 2011 een PADI Open Water Instructor te worden.

Hij is erg gretig om zijn kennis en enthousiasme over te dragen aan anderen om te leren duiken. Hij heeft hiervoor de kans bij Safari Diving.

Sinds hij teamlid bij Safari Diving is, is hij ook een SSI Diving Instructor en BSAC Instructor geworden. Verder heeft hij ook een RYA boat skippers cursus voltooid. Ook word hij technisch opgeleid voor de visuele en hydrostatische test van duikflessen.

 

 


Deborah

Debora komt uit Italië (Milaan), en verhuisde naar Lanzarote in 2003 om aan de slag te gaan als manager voor het animatieteam in verschillende hotels.
Ze haalde haar open water cursus in 2011, en vanaf dat moment veranderde duiken haar leven totaal!
Aan het einde van elke cursus die ze haalde wilde ze alleen maar meer en kon niet wachten met het starten van de volgende cursus, totdat ze in juni 2013 haar OWSI haalde en vervolgens in 2015 haar SSI instructeur en inmiddels nu ook BSAC instructeur.
Op 5 mei 2014 kwam Deborah ons duikteam versterken. Iets waar ze heel erg blij mee was, net als ons!
Zij zegt: Ik wacht op jullie met een grote glimlach op mijn gezicht en kan met jullie praten in vijf verschillende talen!!! Veel bubbels en op naar de zeepaardjes en luipaard zeeslakken!!!
Haar favoriete hobby naast de wereld rondreizen is onderwaterfotografie.

 

 

 


 

Mauro

Mauro is geboren in Santiago in Chillie en heeft het grootste gedeelte van zijn leven in de televisiewereld gewerkt. Hij besloot naar Lanzarote te verhuizen met het idee om een duiker te worden om zijn passie voor de zee en videografie te combineren.
Hij kreeg les van Duitse instructeurs totdat hij CMAS 3 sterren was en haalde daarna zijn Padi instructeurs opleiding. Sinds kort is hij ook een SSI en BSAC instructeur.
Hij heeft meer dan 4000 duiken op zijn naam, en houd van surfen, bioscoopfilms en de wereld rondreizen.

 

 

 


Marco

Marco is de Nederlandse instructeur van Safari Diving Lanzarote.
Zijn eerste ervaring was een proefduik in 1997 in Mexico en was meteen verslaafd aan duiken. De Padi Open Water cursus haalde hij in 2000 en na een aantal jaren de Advanced cursus in Nederland.

Hij besteedde meer tijd aan het duiken en dacht er serieus over na om instructeur te worden.
De daaropvolgende jaren behaalde hij de vervolgcursussen en werkte vrijwillig naast zijn drukke baan als kaptein, en piloot (rondvluchten boven Rotterdam) als Divemaster bij een duikschool in Rotterdam.

Hij besefte dat duiken hem de meeste voldoening gaf en besloot een instructeur te worden. Geleerd van de beste in veel ervaring op gedaan in Nederland.

Na een aantal vakanties in Lanzarote werd het hem duidelijk: dit is wat ik wil doen en waar ik thuishoor!

 


Victor

Viktor komt uit het zuiden van Spanje en is 34 jaar oud.

Hij duikt al meer dan 10 jaar. En deed in 2011 de cursus PADI Divemaster in Almería. Hierna ging hij duiken in Europa (Spanje, Portugal en Griekenland). In 2012 verhuisde hij naar de Caribién (Mexico, Honduras, Costa Rica en Panama). In 2013 behaalde hij zijn PADI instructeur cursus in Costa Rica en heeft sindsdien 500 cursussen gegeven. Hij houdt van duiken en les geven.

Hij is een dynamisch en extravagant persoon met een grote glimlach.

In april 2017 verhuisde hij terug naar Europa en vond een nieuw huis en nieuwe familie in Lanzarote bij Safari Diving. Hij zegt: als je mij beter wilt leren kennen, kom mij dan opzoeken bij de duikschool in Playa Chica.

 


 


 

 

Keaton

Keaton (Keats) is één van de Engelse teamleden bij Safari Diving Lanzarote. Hij heeft vele duiken gemaakt zowel lokaal als rond de wereld. Hij is geboren in Hull (Engeland) en verhuisde naar Lanzarote toen hij 4 jaar was. Opgegroeid op dit eiland leerde hij van de zee houden. Net terug van zijn reis rond de wereld zegt hij:

Nu ben ik terug op de plek waar ik ooit leerde duiken, het is goed om weer thuis te zijn! Ik leer graag andere talen en spreek al Spaans, Duits en Engels. Ik ben verslaafd aan muziek van de 70s en 80s en de nieuwste films en tv series, dus aarzel niet om mij ernaar te vragen. Ik kijk ernaar uit om met jullie te duiken hierbij Safari Diving Lanzarote.