ssi dive coursesSSI Duikopleidingen

Materiaal

U betaalt niets extra...

In alle cursussen zijn, waar van toepassing, boeken, certificering, logboeken, belasting en verplichte verzekering inbegrepen.

Van Try scuba diving tot aan de Open Water cursussen is de duikuitrusting inbegrepen. Voor de resterende opleidingen kunt u een complete duikuitrusting huren tegen een gereduceerd tarief van maar € 6 per duik.

U betaalt niets extra!

SSI Try scuba diving € 60,-

Duik in een nieuwe wereld...

Duiken is gemakkelijker dan je wellicht denkt! Wees klaar voor een nieuwe uitdaging en duik in een nieuwe wereld!

Try scuba diving is het programma om je duikcarrière mee te beginnen. Onze SSI instructeur leert je de juiste kennis en de gepaste vaardigheden om voor het eerst een veilige kijk in de onderwaterwereld te nemen. Na het afronden van het programma wordt samen met de SSI instructeur een onvergetelijke duik gemaakt.

(Duur ongeveer 2 uur)

SSI Scuba duiker € 299,-

Duiken naar maximaal 12 meter...

Het programma Scuba Diver is perfect voor mensen die geen tijd hebben om een volledig Open Water Diver programma te volgen. De inhoud van deze cursus staat gelijk aan de helft van het Open Water Diver programma en je kan altijd en overal de tweede helft volgen om gecertificeerd Open Water Diver te worden.

De prestaties van de Scuba Diver cursus wordt geheel gecrediteerd naar de Open Water Diver cursus. Zo hoeven leerlingen niet twee keer dezelfde stof te leren en na een korte update van de vaardigheden kunnen ze meteen verder gaan met de kwalificering tot Open Water Diver.

Gecertificeerde Scuba Divers mogen duiken onder het directe toezicht van een Dive Leader tot een maximale diepte van 12 meter. Hierdoor kun je veel plezier hebben en meer duikervaring op doen zelfs zonder vervolgopleiding.

(Duur ongeveer 2 - 3 halve dagen)

SSI Open Water duiker € 455,-

Duiken naar maximaal 18 meter...

Jouw ticket tot de onderwaterwereld - het OPEN WATER DIVER brevet.

Je SSI handboek, DVD en opleidingssessies in het water leren je alles wat je moet weten om te beginnen met het avontuur op een plezierige en correcte manier. Het studieboek bevat vragen aan het einde van elk onderdeel om je te helpen de nieuwe kennis vast te houden en om te testen wat je hebt onthouden.

Tijdens de lessen van het SSI Open Water Diver programma leer je alle noodzakelijke vaardigheden en veilige duikprocedures om je als duiker comfortabel en zelfverzekerd te voelen.

SSI Open Water Diver certificeringscards worden overal ter wereld erkend. Hiermee mag je duiken met andere gebrevetteerde duikers en je kan ermee uitrusting kopen/huren en je fles laten vullen waar je ook gaat duiken.

(Duur ongeveer 4 - 5 halve dagen?

SSI Advanced Adventurer

Het avontuur kan beginnen...

Direct na de Open Water cursus is de Advanced Adventurer je toegang tot de vervolgopleiding, speciaal voor die duikers die niet meteen hun specialty cursus kunnen volgen. In het Advanced Adventurer programma krijg je de mogelijkheid om 5 verschillende specialties uit te proberen. Je maakt 1 open water opleidingsduik per specialty om een beter beeld te krijgen van wat elke specialty inhoudt. Later kun je kiezen om ze allemaal af te ronden of slechts een paar van de specialties die je gekozen hebt door een tweede duik te maken en alle opleidingseisen af te ronden. Zonder enige tijdsdruk kom je dichter bij je persoonlijke doel, bijv. Advanced Open Water Diver of zelfs Master Diver, zonder dat je twee keer dezelfde cursusonderdelen hoeft te volgen.

(Duur ongeveer 2-3 dagen)

SSI Specialty duiker

Speciale duiken met speciale aandacht...

De aanvullende duikkwalificering van SSI is hoger dan de gevorderde cursussen van welk ander agentschap dan ook. Om het brevet voor Specialty Diver te krijgen, moeten 2 specialty cursussen worden afgerond en moeten in totaal 12 duiken gemaakt worden.

(Details op aanvraag)

SSI Advanced open water duiker

Duiken naar maximaal 30 meter...

De kwalificering van SSI Advanced Diver staat op zichzelf in de industrie met de hoogste combinatie van duikkennis en ervaring. Het is niet te vergelijken met het Advanced Diver Level van geen enkel ander agentschap. Om het brevet voor Advanced Open Water Diver te krijgen moeten 4 specialty cursussen afgerond worden en in totaal 24 duiken gemaakt worden.

(Details op aanvraag)

SSI Master diver

Meester in het duiken...

De kwalificering van SSI Master Diver is een van de meest elitaire kwalificeringen van het hedendaagse duiken. Duikers die dit level hebben afgerond hebben de kennis, vaardigheden en ervaring zodanig gecombineerd dat ze zichzelf terecht Master Diver mogen noemen. Om het brevet Master Diver te krijgen, moet je 4 specialty cursussen en Diver Stress & Rescue hebben afgerond en in totaal 50 duiken hebben gemaakt.

(Details op aanvraag)

Verrijkte lucht Nitrox € 160,-

Verleng je duiktijd...

De kwalificering van SSI Nitrox Diver verrijkt uw kennis op het duiken met verschillende mengsels van lucht. U verlengt uw duiktijden enorm als u duikt met verrijkte lucht Nitrox.

(Enriched air duiken 2 dagen)

Drijfvermogen optimalisatie € 135,-

Drijfvermogen optimaliseren is lucht sparen...

Heeft u zich wel eens afgevraagd waarom u zo snel door uw lucht bent. In 99 van de 100 gevallen heeft dat te maken met het drijfvermogen. Middels de SSI Drijfvermogen optimalisatie opleiding leert u gewichtloos te zijn onderwater zodat u meer lucht en het onderwaterleven spaart.

Boot duiker € 135,-

Dagelijks bootduiken...

Een veilige introductie tot de procedures voor het duiken vanaf een kleine boot. Ideaal voor duikers die nog geen ervaring hebben met bootduiken.

Digitale onderwater fotografie € 155,-

Deel u mooiste duikmomenten met familie en vrienden...

Het fascinerende onderwaterleven vastleggen op de gevoelige plaat. Tegenwoordig vrijwel alleen maar digitaal. De Digitale onderwater fotografie cursus laat u zien hoe u uw camera behandelt en bedient.

Met tot resutaat dat u na iedere duik met schitterende foto's opduikt. Het bewerken van uw foto's met speciale software komt ook aan de orde.

Nacht duiker € 135,-

Nachtduiken op Lanzarote met uitstekend zicht...

Onderwater wordt ook alles anders als het donker wordt. Sommige dieren gaan slapen anderen worden juist actief.

U doet ervaring op in het nachtduiken en leert hoe nachtduiken te organiseren in deze fascinerende Nachtduiker cursus.

Onderwater navigatie € 135,-

Of u houdt van lang aan de oppervlakte zwemmen...

Bezoek ons kleurrijke rif op Lanzarote Hoe komt u op het Huisrif of bij het Rode koraal. Middels de Navigatie duiker cursus leert u met uw kompas een route te plannen en uit te voeren.

Vervolgens zult u ook vele andere technieken leren om de weg weer veilig terug te vinden.

Wrak duiker € 135,-

Zit de kluis nog in het wrak...

Duizenden wrakken bevinden zich op de zeebodem, vele te diep voor recreatie duikers of nog niet opgespoord.

In de Wrak duiker cursus gaan we in op het voorbereiden van wrakduiken wat uiteindelijk zou kunnen leiden tot een werkelijke penetratie van het wrak.

Wij duiken 2 maal per week op verschillende wrakken.

Diep duiker € 175,-

Duiken naar maximaal 40 meter...

Het diepst haalbare in het geen decompressie duiken op recreatie gebied is 40 meter.

U zult verbaast staan van het licht wat wij in Lanzarote nog hebben op die diepte en daarnaast nog uitstekend zicht, het is werkelijk indrukwekkend.

De Diep duik kwalificering geeft u de vaardigheden om op een veilige en doordachte manier diepe duiken te plannen.

Zoeken en bergen € 135,-

Er is nog veel te vinden onder water...

De zoeken en bergen duiker cursus brengt u vaardigheden bij om op een veilige en verantwoorde manier objecten op de bodem op te sporen en eventueel met een hefballon te bergen.

SSI Stress & Reddings duiker € 240,-

Geen stress u heeft de controle nu...

Bij het duiken leer je duiken en dan ga je vervolgens een duik maken met iemand die ook kan duiken... Maar wat doe je als er een probleem ontstaat of als een duiker onder water in paniek raakt? Als je buddy water inslikt en begint te hoesten of als hij aan de oppervlakte te vermoeid blijkt te zijn om naar de boot te zwemmen?

Er zijn veel situaties die meteen opgelost kunnen worden voordat stress paniek wordt. Deze situaties moeten geoefend worden met rollenspellen en dat leer je precies in het programma DIVER STRESS & RESCUE. Dit is het niveau dat elke serieuze duiker minimaal zou moeten bereiken!

SSI Computer duiken € 135,-

Waar is mijn internet...

Om een duik te leren plannen met een tabel is het ontzettend belangrijk om de basis van de decompressietheorie te begrijpen. Maar in de praktijk duiken duikers niet volgens het profiel van een tabel.

De moderne duiker maakt multi-level duiken, wat betekent dat de duik verschillende diepteniveau's bevat. Dit type duiken kunnen alleen gepland worden met een speciaal soort tabellen of als je duikt met een duikcomputer. Duikcomputers vergemakkelijken het duiken en maken ze veiliger als de gebruiker weet hoe hij de computer correct in kan stellen en hoe deze correct te gebruiken.

Uitrusting specialist (geen duiken, 1 dag) € 115,-

Duikuitrusting in tip-top conditie

Zorg goed voor uw duikuitrusting Lekkend masker, trimvest, inflatorslang zijn te voorkomen maar zeker ook te verhelpen. Als Uitrusting specialist krijgt u over ieder uitrustingstuk uitleg hoe het functioneert, het te onderhouden en/of eventueel te repareren is.

Snorkel cursus € 65,-

Een adembenemende ervaring...

Snorkelen is enorm rustgevend zeker als u ziet wat voor een schitterend onderwater leven we voor de deur hebben zitten. Met de snorkelcursus leren wij hoe u uw snorkeltrip, eventueel met de hele familie, plant en uitvoert. U leert vervolgens technieken om met èèn ademteug comfortabel af te dalen en daar voor kortere of langere tijd te blijven om dan weer boven te komen en uw voor te bereiden op de volgende afdaling.

Ontdek snorkelen € 25,-

Snorkel in onze prachtige baai bij ons voor de deur...

Een introductie onder direct toezicht in het plezier van snorkelen en het prachtige onderwater leven in onze baai. Geen minimum leeftijd, plezier voor de hele familie!

Medische verklaring duiken

Even checken...

Om deel te nemen aan de Open Water duiken, is het nodig dat u een medische verklaring invult zodat u zeker weet dat u fit genoeg bent om te mogen duiken. Als u op het formulier een ja moet antwoorden kunt u bij uw (duik)arts meer informatie inwinnen of u fit genoeg bent om te duiken.

(Om de medische verklaring te kunnen lezen heeft u Adobe reader nodig. U kunt een gratis versie downloaden van de Adobe website.

Medische verklaring voor duiken

facebook circle blog diving 70Safari Diving Blog

Voor nieuws and recente foto´s bezoek onze FB Blog

google maps diving lanzarote 70Duikplaatsen en Duikprogamma

Voor meer informatie bezoek onze Duiken op Lanzarote pagina.

Certificate of Excellence - Divecentre LanzaroteSofD Badge DivingBest EMEA divecentre 120px
Minstry of Defence approved Dive Centre - only 10 worldwide and rewarded by as Sport Diver as Dive Centre of the year 2016 for Europe, Middle East and Africa
Safari Diving Lanzarote - Duikcentrum - Puerto del Carmen - Lanzarote - Canarische Eilanden